Prof. Cecilia ARSENE – Despre Chimie, Mediul înconjurător şi Viaţă

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi – Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” şi Asociaţia „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics” – ESTEEM România continuă seria „Seratelor Procopiu de la Palat” din stagiunea 2018 cu evenimentul lunii Februarie:
„Despre Chimie, Mediul înconjurător şi Viaţă”
Gazda Seratei va fi Cecilia ARSENE, profesor doctor abilitat la Facultatea de Chimie, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, membru al grupului de cercetare CERNESIM (Center of Environmental Science Studies in the NorthEastern Region), care va susține o prelegere despre “Căutarea unei HImere şi Metamorfoza Inspirată a Ego-ului propriu” – CHIMIE, oferind un prilej de meditaţie pentru toţi cei interesaţi de rolul Chimiei ca ştiinţă în conturarea unei imagini corecte despre Univers, Mediul înconjurător şi Viaţă, precum şi în promovarea unei dezvoltări sustenabile într-o societate bazată pe cunoaştere.
Invităm astfel publicul la o incursiune într-un domeniu aflat într-un proces dinamic, neîntrerupt, într-o lume în continuă schimbare, cu provocări din ce în ce mai mari, cu descoperiri de extraordinară anvergură și cu aplicații în toate ramurile ştiinţelor şi tehnologiei. În cercetările efectuate, prin competitivitate şi abordare interdisciplinară, chimistul generează informaţii detaliate şi fiabile, care contribuie la luarea celor mai bune decizii în orice sector de activitate. Chimistul, ca „pion principal” în înţelegerea proceselor chimice, poate afla răspunsuri la întrebări precum: „Trăim într-un mediu curat sau poluat? Avem încredere într-un produs sintetic sau unul natural? Comportamentul unui trasor chimic/biochimic monitorizat evidenţiază felul în care corpul uman luptă împotriva unui agent patogen sau nu? Putem sau nu avea încredere în rezultatul unei analize chimice automate? În investigaţiile criminalistice au fost sau nu corect atribuite urmele?” Participarea interactivă a publicului din sală poate contribui la conturarea celor mai adecvate răspunsuri la aceste interogări.

Evenimentul se va desfăşura joi, 22 februarie 2018, de la ora 18.00, în Sala „Ştefan Procopiu”. Intrarea este liberă. Vă așteptăm!