Conf. dr. Silviu Gurlui – Despre calitatea aerului cu știință si responsabilitate


Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” și Asociația „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics” – ESTEEM România organizează, în perioada septembrie 2019 – iunie 2020, o nouă serie a „Seratelor Procopiu la Palat”.

Primul eveniment din această serie se va desfășura joi, 19 septembrie 2019, de la ora 18.00, în Sala „Ștefan Procopiu” și îl va avea ca invitat pe conf. dr. habil. univ. dr. Silviu Gurlui, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Fizică, specialist în Optică și Spectroscopie, Fizica laserilor și Protecția mediului înconjurător. Metodele de diagnoză și monitorizare a calității aerului, factorii poluanți și politicile actuale la nivel internațional vor constitui subiectul unei serate științifice de mare interes.

Proiect coordonat de prof. univ. dr. Ovidiu Florin Călțun, președinte ESTEEM România, în colaborare cu muzeograf Camelia Teodora Cristofor, de la Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, „Seratele Procopiu de la Palat” au debutat în martie 2016, prilejuind publicului ieșean întâlniri memorabile cu profesori și pedagogi, oameni de știință, cercetători de renume internațional din țară și străinătate. Printre invitații acestor întâlniri s-au numărat prof. univ. dr. Gheorghe Popa, profesor emerit al Facultății de Fizică – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași; Rolf Hempelmann, președinte al Asociației Germane a Laboratoarelor pentru școlari (LernotLabor); Basarab Nicolescu, Președinte al Centrului Internațional pentru Cercetări și Studii Transdisciplinare; prof. univ. dr. Neculai Eugen Seghedin, prorector la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”din Iaşi.

Organizate din dorința de a insufla tinerei generații interesul pentru știință, aceste evenimente sunt destinate publicului larg. Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!