Conf. dr. Lucian Sfîcă – Confortul și disconfortul termic în climatul urban


Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” în parteneriat cu Asociația „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics” – ESTEEM, vă invită la o nouă conferință din ciclul „Seratele Procopiu la Palat” având ca temă:
„Confortul și disconfortul termic în climatul urban”
Invitatul serii este conf. dr. univ. Lucian Sfîcă, de la Facultatea de Geografie și Geologie de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, specialist în Climatologie și Meteorologie. Monitorizare condițiilor climatice în mediul urban, relevanța observațiilor și situația parametrilor meteorologici în orașul Iași vor constitui subiectul unei serate științifice de mare interes.
Proiect coordonat de prof. univ. dr. Ovidiu Florin Călțun, președinte ESTEEM România, în colaborare cu muzeograf Camelia Teodora Cristofor, de la Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, „Seratele Procopiu de la Palat” au debutat în martie 2017, prilejuind publicului ieșean întâlniri memorabile cu profesori și pedagogi, oameni de știință, cercetători de renume internațional din țară și străinătate. Printre invitații acestor întâlniri s-au numărat prof. univ. dr. Gheorghe Popa, profesor emerit al Facultății de Fizică – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași; Rolf Hempelmann, președinte al Asociației Germane a Laboratoarelor pentru școlari (LernotLabor); Basarab Nicolescu, Președinte al Centrului Internațional pentru Cercetări și Studii Transdisciplinare; prof. univ. dr. Neculai Eugen Seghedin, prorector la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”din Iaşi.
Organizate din dorința de a insufla tinerei generații interesul pentru știință, aceste evenimente sunt destinate publicului larg. Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!