Prof. dr. Laurențiu Șoitu – Metafora transmisiei în comunicarea directă, face to face


„Seratele Procopiu la Palat”
Joi, 12 decembrie 2019, de la ora 18.00
Sala „Ștefan Procopiu”

În final de an calendaristic, 2019, va avea loc în organizarea Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” și Asociației „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics” – ESTEEM Serata Procopiu din luna decembrie, din stagiunea 2019 – 2020 cu tema:
„Metafora transmisiei în comunicarea directă, face to face”
Gazda evenimentului va fi Laurențiu Șoitu, Profesor universitar emerit doctor al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, de la Departamentul de Ştiinţe ale Educaţiei, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației. Personalitate marcantă a culturii ieșene, doctor în Filosofie și doctor în Știinţe ale Educației, specialist în Logică și Pedagogia comunicării, Laurenţiu Şoitu este primul român primit în International Adult and Continuing Education Halle of Fame, Oklahoma, USA, clasa 2008. Inițiator și coordonator, împreună cu dr. Mihaela Manta, al primelor Cabinete de Consiliere Psihopedagogică din România, este expert în comunicare educațională și în utilizarea noilor tehnologii și mass mediei în educație prin crearea primei platforme de cercetare ştiinţifică interdisciplinară în domeniu – MEDIAEC şi a primei platforme de utilizare a manualului şi auxiliarelor digitale – EduPrim.
Gazda seratei va introduce publicul în domeniul fascinant al comunicării directe face to face.
Redactor de emisiuni Radio – TV, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti, cercetător și profesor universitar cu rezultate recunoscute, expert al Consiliului Naţional al Audiovizualului, fondator de centre şi noi direcţii de cercetare și asociații profesionale Laurențiu Șoitu intră, cu acest prilej, în galeria personalităților care au fost gazde ale Seratelor de la Palat: prof. univ. dr. emerit Gheorghe Popa de la Facultatea de Fizică – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași; Rolf Hempelmann, președinte al Asociației Germane a Laboratoarelor pentru școlari (LernotLabor); Basarab Nicolescu, Președinte al Centrului Internațional pentru Cercetări și Studii Transdisciplinare; prof. univ. dr. Neculai Eugen Seghedin, prorector la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”din Iaşi.
Proiectul coordonat de prof. univ. dr. Ovidiu Florin Călțun, președinte ESTEEM România, în colaborare cu Monica Nănescu și Camelia Teodora Cristofor, de la Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, „Seratele Procopiu de la Palat” au debutat în martie 2017. Publicul ieșean a avut întâlniri memorabile cu profesori și pedagogi, oameni de știință, cercetători de renume internațional din țară și străinătate.
Oganizate din dorința de a insufla tinerei generații interesul pentru știință, aceste evenimente sunt destinate publicului larg. Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!