Mirela Șuchea – Știință și Artă în Universul Micrometric

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” și Asociația „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics” – ESTEEM România continuă seria „Seratelor Procopiu de la Palat” și deschide anul calendaristic 2018 cu evenimentul lunii ianuarie: „Știință și Artă în Universul Micrometric”.
Gazda Seratei va fi Mirela Șuchea, cercetător doctor la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Microtehnologie IMT-București Romania, membru al grupului de cercetare CEMATEP-TEI Creta (Grecia) și Directorul pentru Europa al „Academy of NanoArt” – nanoart.org
Prelegerea va introduce auditoriul în domenii mai puțin cunoscute în România, domeniile micro- și nano-imagisticii, manipularea materiei la nivel microscopic și respectiv NanoArta. Publicul va putea înțelege cum pot fi vizualizate detalii de dimensiuni micrometrice și sub-micrometrice, cum poate fi creată o micro/nano-sculptură, cum o imagine științifică poate deveni o expresie artistică.
Este un bun prilej pentru copii, tineri și adulți interesați de subiect să înțeleagă progresele pe care tehnicile imagistice la nivel micro- și nano- le-au înregistrat recent, să înțeleagă cum peisaje ascunse in universul micrometric pot fi revelate și cum un fascicul de electroni poate fi folosit pentru a crea opere de artă.
Evenimentul se va desfășura joi, 18 ianuarie 2018, de la ora 18.00, în Sala „Ștefan Procopiu”. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.