Prof. Marian POBORONIUC – Robotica ca știință și viitorul neuroprotezelor bazate pe interfeţe creier-calculator


Complexul Muzeal Național „Moldova” Iaşi – Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” şi Asociaţia „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics” – ESTEEM România continuă seria „Seratelor Procopiu de la Palat” cu evenimentul lunii Mai:

„Robotica ca știință și viitorul neuroprotezelor bazate pe interfeţe creier-calculator”

Gazda Seratei va fi Marian POBORONIUC, Profesor de Robotică și Controlul Neuroprotezelor, asistat de domnul Danut IRIMIA, Şef Lucrări, la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată a Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași, care a deschis în România un nou domeniu de cercetare dedicat aplicațiilor medicale ale modelării sistemelor tip exoschelet şi neuroprotezare.

O introducere pentru publicul larg în lumea provocatoare a sistemelor tip robot şi a interfeţelor creier-calculator care pot schimba viața noastră de zi cu zi. Aplicaţiile lor biomedicale pot conduce la recuperarea mersului persoanelor paralizate.

O seară incitantă pentru cei care doresc să afle noutăţi despre senzori, actuatori, robotică mobilă şi control inteligent, controlul cu „puterea gândului” (interfeţe creier-calculator), dar și despre realizările actuale legate de neuroprotezare şi viitorul medicinei în contextul aplicării acestor cunoştinţe inginereşti.

Evenimentul se va desfășura joi, 10 mai 2018, de la ora 18.00, în Sala „Ştefan Procopiu”. Intrarea este pe bază de invitații. Vă așteptăm cu drag!