Conf. dr. Carmen GACHE – Secretele calatoriilor pasarilor migratoare


Complexul Muzeal Național „Moldova” Iaşi – Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” şi Asociaţia „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics” – ESTEEM România intră în vacanța de vară cu ultima „Serata Procopiu de la Palat” din sezon cu evenimentul lunii Iunie:

„Secretele călătoriilor păsărilor migratoare”

Gazda Seratei va fi Carmen GACHE, Conferențiar la Facultatea de Biologie de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, fost Președinte al Societății Ornitologice Române/BirdLife Romania.

O călătorie fascinantă în lumea pasărilor și a studiului științific al migrației acestora. De la primele idei și explicații la cele mai recente și fascinante teorii, bazate pe monitorizarea zborului periodic, uneori de mii de kilometri, pe care păsările îl realizează pendulând între nord și sud.
O seară cu multe provocări științifice în care secretele vieții pasărilor pe diverse continente vor fi dezvăluite tuturor celor care vor dori să se înarmeze cu un binoclu, cu un sistem de localizare și de transmitere de date pentru a deveni voluntar în monitorizarea migrației pasărilor călătoare.

Evenimentul se va desfășura joi, 7 iunie 2018, de la ora 18.00, în Sala „Ştefan Procopiu”. Intrarea este pe bază de invitații. Vă așteptăm cu drag!