Prof. dr. Veronica Mocanu – Apa – Esențială vieții

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iaşi – Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” şi Asociaţia „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics” – ESTEEM România continuă seria „Seratelor Procopiu de la Palat” cu evenimentul lunii Februarie 2019:

„Apa – Esențială vieții”

Gazda seratei este Prof. univ. dr. Veronica Mocanu de la Universitatea de Medicină și Farmacie ‘’Grigore T. Popa’’ din Iași, Departamentul de Științe Morfofuncționale
O pledoarie pentru înțelegerea importanței apei în viața sistemelor biologice și o incursiune in istoria evoluției organismelor de la momentul primordial al despărțirii speciilor primare de viața acvatică. Cheia supraviețuirii pe uscat a fost prevenirea deshidratării și viața pe Pământ depinde de prezența apei lichide în organismele vii.
O prelegere interactivă care va aduce în atenția auditoriului rolul apei în procesele biochimice vitale din organismul uman și funcțiile pe care le îndeplinește: de solventul și de diluant, reglator al temperaturii și al echilibrului acido – bazic, de dizolvare și digestie a alimentelor. O lecție despre cum poate fi reglat echilibrul dintre aportul și pierderea de apă, despre electroliții esențiali organismului uman și despre o viață sănătoasă. Despre apă și sănătatea rinichilor și inimii, despre reglarea glucozei și apariția diabetului, despre apariția obezității și a bolilor autoimune datorită dezechilibrului apei în organism. Vor fi oferite răspunsuri la întrebări esențiale precum: necesarul zilnic de apă și cea mai bună apă pentru sănătate.

Vă așteptăm joi, 28 februarie, de la ora 18.00, în Sala „Ştefan Procopiu”.
Rezervări : [email protected]