Cristina NICHITA – Moda – Artă, Știință și Tehnologii


Primăvara anului 2018 aduce la Palatul Culturii, în organizarea Complexului Muzeal Național „Moldova” Iaşi – Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” şi a Asociaţiei „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics” – ESTEEM România o manifestare inedită care continuă seria „Seratelor Procopiu de la Palat” cu evenimentul lunii Martie:

„Moda – Artă, Știință și Tehnologii”

Gazda Seratei va fi Cristina NICHITA, designer vestimentar cu recunoaștere națională și internațională, care a lansat în 1995 casa de modă „NIKY Fashion” și care este, în prezent, deținătoarea brandului „NICHI CRISTINA NICHITA”.
Creatoarea de modă îi va introduce pe cei prezenți în lumea fascinantă a Științelor și Tehnologiilor care sprijină Arta de oferi femeilor creații vestimentare care desăvârșesc bucuria de trăi efemerul clipelor.
Ce poate fi mai incitant pentru tineri și adulți, femei sau bărbați, decât o incursiune în culisele creațiilor vestimentare? Indiferent dacă este vorba de o rochie de seară, un pantof sau o poșetă, o eșarfă sau o ținută office.
Vom vorbi despre materiale clasice precum mătasea și cașmirul, dar și despre ultimele tendințe care înglobează nanotehnologiile. Despre culoarea anului dar și despre coloristică. Despre confortul vestimentar și proiectarea asistată de calculator. Despre cinematică, lumină, sunet și prezentări de modă. Pe scurt, despre Modă ca Artă cu Știință și Tehnologii.

Evenimentul se va desfăşura miercuri, 28 martie 2018, de la ora 18.00, în Sala „Ştefan Procopiu”. Intrarea este pe bază de invitații. Vă așteptăm cu drag!