Complexul Muzeal Național „Moldova” Iaşi – Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” şi Asociaţia „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics” – ESTEEM România continuă seria Seratelor „Procopiu” la Palat, joi, 28 martie 2019, de la ora 18.00, cu o conferință pe tema „Arhitectura, o știință ascunsă printre arte. Provocări actuale”.
Gazda seratei lunii martie este prof. univ. dr. habil. arh. Mihai Corneliu Drișcu, de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”.
Arhitectura pare greu de definit. Termenul are un aer familiar și, totuși, exotic. Fără arhitectură, viața noastră individuală și colectivă, evoluția omului de-a lungul istoriei sale pe Pământ și viața sa viitoare pe alte planete ar fi de neimaginat. O știință care „îmbracă” lumea în care trăim și pe a cărei scenă „jucăm”. Arhitectura este o vocație, iar profesia de arhitect este una foarte complexă, în continuă evoluție, care solicită din partea celor ce o practică imaginație, sensibilitate, o pregătire temeinică, atât în domeniul artelor plastice și al spațiului, cât şi al științelor conexe, având în același timp o înțelegere atotcuprinzătoare a „funcționalității” lumii în integralitatea sa. Viitorul arhitect trebuie să fie în serviciul semenilor și al viitorului durabil al societății.
Ce anume leagă pădurea magică, o broască țestoasă, o casă de gheață și un dragon sau două cărămizi, mai multe cărămizi (dar de sticlă), o sumedenie de cărți, dar și lumi răsturnate, banda lui Moebius și a patra dimensiune? Câte puțin despre toate acestea, câteva răspunsuri, dar cu siguranță mult mai multe întrebări, într-o seară dedicată incitantului domeniu al arhitecturii, delimitat de științe și arte.
Dacă îți place să imaginezi lumi nemaivăzute și să le povestești prin desene, dacă îți imaginezi viitorul locuitorilor acestei planete și vrei să le faci viața mai frumoasă, te așteptăm la o discuție despre profesia de arhitect – joi, 28 martie 2019, de la ora 18.00, în Sala „Ştefan Procopiu” de la Palatul Culturii.
Coordonatorii proiectului „Seratele «Procopiu» la Palat” sunt muzeograf Teodora – Camelia Cristofor, expert – Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, și prof. univ. dr. Ovidiu Călțun, președinte ESTEEM România.
Intrarea la aceste evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile. Rezervări: [email protected].